1/32

VIEWPOINT STUDIO

Motril, Granada, 2016

construction video

Architects: Manuel Díaz Soler | Rocío Martí Rodríguez | Fernando Díaz Soler   Site supervisionManuel Díaz Soler | Rocío Martí Rodríguez   Structure calculation: Carles Palmí Minuesa  Consultant: Ignacio Belenguer Zamit  Project stage: built, 2016   Gross floor Area: 95m2   Location: Motril, Granada   Cliente: privado    Photography:  Pablo Belenguer Díaz

Once again the landscape acts as the project's main thread. In this case, at our feet the field, the sea as our horizon and a huge blue sky makes our eyes the limit. We found a cottage, with random holes, "gotelé" and lime. Constraints: a fast execution and creating a lookout study.   

 

We seek a close relationship with the house, characterized by its rural aesthetic and study that must coexist with it without mimicking, maintaining its autonomy aesthetic and functional.  There is an external access through a staircase in rusty iron, which on its ascent to the sky connects us with the sea and the landscape. Upstairs, study, terrace and a large hollow of sliding glass and wood. The rest, pictures of green leaves and field.  

 

Work becomes life.