Viewpoint Studio

Motril, Granada.

click the picture to extend

Video construcción

1/30

Architects: Manuel Díaz Soler | Rocío Martí Rodríguez | Fernando Díaz Soler Site supervision and construction: Manuel Díaz Soler | Rocío Martí Rodríguez  

Structure: Carles Palmí Minuesa  Consultant: Ignacio Belenguer Zamit  Phase: built, 2016  Total floor area: 95m2  Location: Motril, Granada   Client: private   Photography:  Pablo Belenguer Díaz

Once again the landscape acts as the project's main thread. In this case, at our feet the field, the sea as our horizon and a huge blue sky makes our eyes the limit. We found a cottage, with random holes, "gotelé" and lime. Constraints: a fast execution and creating a lookout study.  

 

We seek a close relationship with the house, characterized by its rural aesthetic and study that must coexist with it without mimicking, maintaining its autonomy aesthetic and functional.  There is an external access through a staircase in rusty iron, which on its ascent to the sky connects us with the sea and the landscape. Upstairs, study, terrace and a large hollow of sliding glass and wood. The rest, pictures of green leaves and field.  

 

Work becomes life.